11.1.13

Udmurtian kansalliskirjasto digitoi kirjoja keväällä 2013

Koneen säätiön kieliohjelman tuella Udmurtian kansalliskirjasto digitoi keväällä 2013 kokoelmiensa aineistoja. Kieliohjelman tavoitteena on edistää suomalais-ugrilaisten kielten, suomen kielen ja Suomen vähemmistökielten dokumentointia sekä helpottaa pääsyä kieliaineistojen saatavuuteen ja käyttämiseen. 
Suomalaisen säätiön tukema hanke on jatkoa Udmurtian kansalliskirjaston hankkeelle ”Sähköisen kirjaston perustaminen – Udmurttilainen kirja”, joka on saanut tukea Udmurtian tasavallan kieliohjelmasta ”Laki Udmurtian virallisista kielistä ja muista Udmurtian kansojen kielistä” ja Suomen sukukansaohjelmasta. 
Hanke on suunnattu kansallisen kulttuurin painatteiden säilyttämiseen ja niiden ottamiseen laajaan yleiseen käyttöön sekä udmurttilaisen kirjan ja kielen tunnetuksi tekemiseen internetissä että kulttuurien välisen vuorovaikutuksen edistämiseen tarkoituksena vahvistaa udmurtin kielen asemaa ja sen kehittämistä edelleen.

Digitointihanke laajentaa Kansallisen sähköisen kirjaston kokoelmia, mukaan lukien ”Udmurttilainen kirja” -hankkeen DSpace-julkaisuarkiston kokoelmia kattaen ennen vallankumousta ilmestyneet kansalliset julkaisut. Aineistot tarjoavat tutkijoille ja asiantuntijoille erinomaisen mahdollisuuden tutkia ja dokumentoida udmurtin kieltä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti